Supernova (2021) – o poveste cu eroi

Dupa simpaticul Hinterland (2014), Harry Macqueen ne intampina cu o alta poveste de dragoste intr-un Regat Unit rural pe care inca nu am avut ocazia sa il urmarim la cinema. Road trip-ul oferit de realizator nu incearca sa acapareze din prima spectatorul cu moartea sau pierderea unei fiinte dragi asa cum am fi tentati sa credem la prima vedere. Este un film care incearca sa dovedeasca ca putem sa ne iubim si sa traim in ciuda faptului ca starea de sanatate a persoanei iubite se degradeaza pe zi ce trece. Colin Firth si Stanley Tucci formeaza un cuplu mai putin obisnuit dar mai ales perfect pentru aceasta poveste.

Harry Mcqueen are grija de cei doi eroi ai sai si ii intretine pana la capat, nu ii lasa nicio clipa. Cu toate acestea, filmul este putin cam modest. Colin Firth reuseste sa straluceasca mai mult decat Stanley Tucci.
Tusker este intr-o relatie de mai multi ani cu Sam. Sufera de dementa de mai bine de doi ani. Cei doi decid sa le faca o vizita celor mai buni prieteni ai lor si familiei prin intermediul unei calatoriii in Anglia rurala. Realatia lor de iubire va fi pusa la incercare mai mult ca niciodata…

Supernova este un film despre nevoia de a-ti lua ramas bun de la persoana pe care o iubesti, facand tot ce mai este de facut. Tandretea care reiese din dialogurile purtate de cei doi protagonisti este imensa si sustinuta pe tot parcursul filmului. Realizatorul ii lasa sa navigheze in voie si face in asa fel incat noi, spectatorii, sa resimtim emotia bruta. In orice caz, cuplul expus de realizator este unic, toti cei care vor urmari acest film vor fi cu siguranta de acord cu aceasta afirmatie.

Per total, Supernova nu este un film stralucit insa o poveste frumoasa povestita cu iubire si cu tandrete care ii va impresionata cu siguranta pe multi.

Lasă un răspuns