Măști hidratante pentru părul deteriorat în 2021

Amestecul compus din ou și miere este perfect pentru persoanele care au un păr uscat deoarece permite hidratarea în profunzime a părului și redarea strălucirii naturale.

Uscătorul de păr și placa de păr sunt inamicii jurați ai podoabei capilare. Acestea îi conferă părului un aspect neglijent, însă nu aspectul estetic este cel mai important dat fiind faptul că aceste două aparate deteriorează părul. Părul poate fi deteriorat și din cauza expunerii prelungite la soare, din cauza apei de mare, clorului din piscină, vopsitului sau a unor tratamente invazive. Toți acești factori provoacă pagube importante sănătății noastre capilare. Numeroase sunt femeile care consideră că singura soluție în acest caz este tăierea vârfurilor sau tunderea părului. Cu toate acestea, există o serie de tratamente naturale și eficiente care dau rezultate excelente, chiar și pe părul deteriorat. Iată-le.

O mască hidratantă pe bază de ulei de măsline și rozmarin
Asociind proprietățile hidratante ale uleiului de măsline și virtuțile antioxidante ale rozmarinului obținem o combinație excelentă, capabilă să trateze părul deteriorat. Rețeta este simplă: trebuie să încălzești un sfert de ceașcă de ulei de măsline pe care o verși apoi într-un recipient de sticlă. Mai apoi, adaugi cinci picături de ulei esențial de rozmarin. Amestecă bine totul după care folosește această mască pentru a-ți masa părul. Lasă masca să acționeze timp de 20 de minute. Repetă acestă operațiune o dată pe săptămână.

Mască hidratană cu miere și ou
Aceste două ingrediente sunt excelente pentru toate tipurile de păr. Două ingrediente utile pentru persoanele cu păr uscat din cauza folosirii intense ale produselor chimice agresive. Pentru a realiza această mască, bate două ouă într-un bol și adaugă trei linguri de miere. Amestecă bine totul după care aplică masca direct pe păr. Lasă masca să acționeze timp de 30 de minute după care clătește cu apă călduță.

O mască hidratantă cu fructe
Fructele dispune de numeroase proprietăți însă se disting în special prin virtuțile antioxidante și hidratante, excelente pentru repararea țesuturilor deteriorate. Pune o jumătate de banană într-un mixer după care adaugă câteva bucăți de pepene, o jumătate de avocado și trei linguri de iaurt natural. Dacă părul tău este deteriorat poți adăuga o capsulă de Vitamina E. Amestecă bine și aplică masca pe păr. Las-o să acționeze timp de 30 de minute după care clătește cu apă călduță.

Lasă un răspuns