Lucruri pe care le poți face cu sarea de bucătărie

Te folosești de sarea de bucătărie doar pentru a da gust preparatelor culinare? Habar nu ai câte alte întrebuințări are. Câteva linguri de sare pot fi utile pentru a rezolva câteva probleme care, la prima vedere par imposibil de remediat.

Scoate mirosul neplăcut din pantofi
Punând puțină sare în interiorul pantofilor vei reuși să elimini umiditatea din talpă și mirosurile neplăcute. Extrem de utilă în cazul în care picioarele tale au tendința să transpire.

Elimină petele din textile
Pentru a elimina cu mai mare ușurință petele din haine, prosoape sau lenjerie, te sfătuim să le pui timp de câteva ore într-un lighean cu apă cu sare înainte de a le pune la spălat.

Te scapă de furnici
Furnicile ți-au invadat casa? Aplică puțină sare la toate intrările din casă, uși și ferestre. Toți intrușii vor fi îndepărtați în cel mai scurt timp.

Prelungește durata de viață a periuței de dinți
Pentru a prelungi durata de viață a periuței de dinți este de ajuns să o ții din când în când în apă sărată. Perioada ideală? Odată la două săptămâni. Acest truc funcționează și cu bureții de bucătărie sau de baie. Pentru a evita să îi schimbi în mod regulat ține-i în apă sărată. Vei constata cu surprindere că arată ca noi.

Păstrează brânza proaspătă
Te-ai săturat să vezi brânza din frigider acoperită cu o peliculă de mucegai sau uscată? Pentru a te bucura de brânza proaspătă mai multe zile la rând te sfătuim să acoperi brânza cu un șervețel pe care îl stropești mai apoi cu apă și cu sare.

Curăță calcarul din baie și bucătărie
Robinetul și chiuveta din bucătărie sau baie este pătată cu calcar din cauza apei dure? Trebuie doar să prepari o pastă din câteva picături de oțet și puțină sare și să freci cu amestecul obținut zonele afectate de calcar. Baia și bucătăria ta vor străluci de curățenie.

Lasă un răspuns