Lista alimentelor care pot dezintoxica ficatul rapid

Atunci când mănânci în exces produse nesănătoase, prăjite, transformate sau pline de aditivi, sănătatea ta va avea de pătimit, mai ales dacă mai suferi în viața de zi cu zi din cauza stresului sau a tensiunii.

Cel mai bine ar fi însă să încerci să profiți de beneficiile naturii și să faci o cură detox pentru ficat pentru a ajunge la o sănătate de fier.

Iată deci care sunt alimentele care ar trebui să fie integrate în regimul zilnic mai ales atunci când vrei să îți cureți ficatul în profunzime.

Usturoiul. Cu o cantitate infimă de usturoi vei putea activa enzimele prezente în acest organ care te vor ajuta să elimini toate toxinele care s-au acumulat aici. Usturoiul conține alicină și seleniu, două substanțe care pot să curețe ficatul în profunzime.

Grepfrutul. Datorită nivelului său ridicat de vitamina C și de antioxidanți, grepfrutul ajută la fortificarea mecanismului natural de detox. Poți consuma un pahar de grepfrut proaspăt stors în fiecare dimineață înainte de micul dejun pentru a elimina toate substanțele cancerigene din organism.

Morcovii și sfecla. Datorită nivelului lor ridicat de betacaroten și de flavoinoizi, aceste două alimente sunt cele care ajută la stimularea funcției hepatice.

Ceaiul verde. Este aliatul natural al ficatului. Compușii săi naturali precum catechina sunt cei care asistă acest organ în munca sa. În plus, ajută la arderea grăsimilor în mod natural. Ce ai putea cere mai mult?

Legumele verzi. Se pot consuma fierte, crude sau sub formă de suc. Aceste legume vin cu o substanță prețioasă clorofila, care absoarbe toate toxinele care se află în sânge. Ajută și la neutralizarea metalelor grele, a pesticidelor și a produselor chimice din alimente, protejând în același timp ficatul.

Avocado. Ajută la producerea de glutathion, un element vital pentru purificarea ficatului.

Mărul. Conține pectină și alte elemente vitale, excelente pentru eliberarea toxinelor acumulate în tractul diegstiv.

Lasă un răspuns