Cum să-ți prepari propriul exfoliant făcut acasă

Dacă ai pielea sensibilă trebuie să acorzi o atenție sporită momentului exfolierii. Dacă ai tenul iritat atunci renunță la etapa exfolierii până în momentul în care scapi de această problemă. După exfoliere nu uita să aplici o cremă hidratantă.

Exfolierea este o etapă esențială pentru pielea noastră, o etapă ce permite curățarea acesteia în profunzime, eliminând pielea moartă și toate impuritățile care pot obstrua porii. Dacă ai sub 25 de ani trebuie să eviți exfoliantele pe bază de retinol (Vitamina A) sau pe bază de acizi obținuți din fructe (cunoscuți sub numele de alfa hidroxi) deoarece sunt mult prea puternici și îți pot afecta tenul.

Dacă ai pielea grasă trebuie să îțI exfoliezi tenul cel puțin o dată pe săptămână. Din contră, dacă pielea ta este uscată, exfolierea trebuie facută odată la două săptămâni. Pentru a ști dacă exfolierea este mult prea invazivă sau nu, trebuie doar să observi stratul de piele fină ce acoperă partea superioară a pomeților. Dacă aceasta se înroșește, trebuie să folosești un alt produs exfoliant.

Iată rețeta de exfoliant home made. Ingrediente:

• Un pumn de fulgi de ovăz;
• Trei linguri de zahăr;
• O jumătate de lămâie (dacă ai pielea grasă) sau apă (pentru pielea normală și uscată);
• O periuță de dinți.

Pune pumnul de fulgi și cele trei linguri de zahăr într-un mixer și amestecă. Presează apoi jumătatea de lămâie pentru a obține sucul. Lămâia este un astringent ce curăță și purifică pielea. Dacă optezi pentru rețeta cu lămâie, nu cu apă, aplic-o seara și folosește o cremă solară a doua zi dimineața. Amestecă bine totul până obții o pastă omogenă. Aplică amestcul obținut pe pielea umedă cu ajutorul unor mișcări circulare. Dacă vrei să obții o exfoliere mai profundă poți folosi periuța de dinți.

După exfoliere îți recomandăm să folosești un tonic sau o cremă hidratantă.

Lasă un răspuns