Cum să îți alegi pachetul de hosting potrivit

Atunci când mi-am făcut apariția în online-ul românesc am făcut destul de multe greșeli în materie de investiții, site-uri deschise, proiecte lansate, domenii înregistrate iar lista poate continua.

Din fericire nu regret nimic din ceea ce am făcut fiindcă fără greșelile respective probabil n-aș mai fi fost în stadiul de față deoarece de fiecare dată înțeleg mult mai bine dintr-o greșeală proprie decât din sfatul unei persoane care poate că a mai experimentat asta sau poate că nu. Așadar astăzi am vrut să dau începătorilor câteva sfaturi despre cum să-și aleagă pachetul de hosting potrivit pentru a nu se trezi cu surprize neplăcute.

Pachetele de hosting pot fi:

Shared – eu le mai spun și clasice. Sunteți pe un server cu mai multe site-uri deci anumite resurse au fost împărțite la x număr de site-uri. Acestea sunt cele mai ieftine iar pentru blogurile personale sunt ideale.

Specializate pe o anumită platformă – firmele de hosting au început să ofere tot mai multe pachete de hosting specializate pe diverse platforme precum WordPress sau altele dedicate magazinelor online. Bineînțeles că prețul acestora e mai scump decât cele shared.

Restul – în rest puteți alege un VPS/Dedicat pe care să vă țineți site-urile. Acesta e recomandat pentru platforme mari (magazine, siteuri de filme șamd) iar prețul este pe măsură.

La început trebuie să stabiliți care pachet s-ar încadra în nevoile voastre și să aproximați cam care este numărul maxim de vizite la care veți ajunge în 6-12 luni. În 90% din cazuri, vorbind despre bloguri personale, pachetele shared de mărime medie sunt perfecte pentru primul an.

După asta trebuie să stabiliți bugetul pe care-l aveți la dispoziție și în funcție de bani să filtrați iarăși și să găsiți pachetul optim care să se încadreze în nevoile și bugetul vostru. Pe mai departe lucrurile diferă de la caz la caz fiindcă lucrurile neprevăzute pot să apară oricând.

Lasă un răspuns