Corsica sau Sardinia – ce insulă este mai frumoasă?

La fel ca orice frate și soră, Corsica franceză și Sardinia italiană sunt asemănătoare și diferite totodată. Aceste două insule din Mediterană se află la o distanță de doar 11 kilometri. Ambele atrag sute de mii de turiști anual. Ambele sunt frumoase și hipnotice. Prin urmare, pe care din cele două o alegem?

Care este cea mai sălbatica?
Corsica posedă peisaje ultra sălbatice, plaje imaculate de nisip alb. O lege aprobată în 1986 interzice construirea de noi construcții mai aproape de 100 de metri de litoralul francez. Plajele din Corsica ar putea figura fără probleme pe o carte poștală polineziană . Saleccia este una din cele mai frumoase plaje din Corsica. În plus, Corsica are propriul mini-deșert, cunoscut sub numele de Agriates. În Sardinia, dezvoltarea urbana încă nu a distrus totul. Dunele și natura din sudul regiunilor Chia sau Piscinas sunt sălbatice iar insula San Pietro oferă peisaje naturale superbe.

Care este cea mai glamour?
Un lucru este clar: Sardinia este mai glamour decât Corsica. Pe Coasta de Smarald, există o regiune de peste 20 de kilometri mărginită de vilele miliardarilor și de plaje private. Fostul prim ministru, Silvio Berlusconi are o casa de vacanță pe Coasta de Smarald. Casa sa dispune de o piscină subterană în formă de grotă, acoperită cu mozaic.

Care este cea mai gurmandă?
Bucătăria din Sardinia este alcătuită din carne, pește și paste. Printre preparatele tradiționale sarde se numără fregola și lorighittas două tipuri de paste servite cu sosuri variate. Și Corsica posedă meniuri tradiționale însă nu atât de variate. Mezelurile afumate, civet de sanglier și fructele de mare sunt la mare căutare.

Care prezintă cele mai multe stațiuni turistice?
Alegerea este evidentă: într-o stațiune balneară sardă, aglomerată dar confortabilă, camera de hotel va fi cu siguranță în apropiere de plajă. Majoritatea stațiunilor dispun de propria plajă privată și de toate facilitățile necesare unui sejur perfect. Cele mai luxoase stațiuni sunt situate pe Coasta de Smarald.

Lasă un răspuns