Beneficiile usturoiului

Usturoiul este cunoscut a fi un important anticoagulant, acesta avand o astfel de proprietate si fiind foarte util in lupta impotriva problemelor de coagulare. Va trebui sa consumati usturoi in stare cruda, el avand un efect benefic asupra organismului vostru.

Proprietatile usturoiului sunt cu adevarat uimitoare. Acesta are o multime de proprietati anticoagulante, el fiind similar medicamentelor, dar fara efectele adverse ale acestora. Usturoiul poate fi un aliat de incredere, acesta fiind util in tratarea, dar si prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Ar trebui sa includeti acest condiment cat mai des in dieta voastra zilnica.

Usturoiul este o planta medicinala, el fiind consumat inca din timpuri stravechi. Acesta are o multime de avantaje, facand parte din aceeasi grupa de alimente ca prazul si ca ceapa. Usturoiul se remarca prin mirosul sau puternic, dar si prin aroma intensa, motiv pentru care se foloseste in numeroase retete.

Alicina este principalul ingredient pe care il intalnim in usturoi. Acest ingredient ii da usturoiului o aroma sulfuroasa, mirosul sau caracteristic fiind unul foarte cunoscut, acesta avand si niste calitati medicinale de exceptie. Usturoiul este bogat in vitaminele B, A, dar si C si E. De asemenea, acesta mai include si unele minerale precum magneziul, calciul, dar si fierul.

Usturoiul are proprietati anticoagulante cunoscute. El se remarca prin blocarea agregarii trombocitelor din sange. Se impedica formarea cheagurilor de sange in organism. Consumul de usturoi este considerat a fi un remediu de avut in vedere, atunci cand vine vorba despre tratarea unor afectiuni.

Va trebui sa cereti sfatul medicului inainte de a incepe sa consumati usturoi ca si medicament, mai ales daca sunteti deja sub un anumit tratament. Nu consumati usturoiul inainte de a face o interventie chirurgicala. Acesta poate mari riscul de hemoragie. Usturoiul este important si datorita faptului ca previne afectiunile cardiovasculare. El afecteaza inima, dar si vasele de sange.

In acelasi timp, usturoiul ajuta si la o buna circualtie a sangelui. El este un antibiotic natural, ce ar trebui inclus in alimentati voastra de zi cu zi pentru ca lupta impotriva patogenilor. El este si un puternic antioxidant, pe care trebuie sa-l aveti in vedere, acesta eliminand actiunea radicalilor liberi. El purifica organismul de toxinele acumulat,e fiind in acelasi timp si un puternic antiinflamator.

Usturoiul este util si datorita faptului ca are grija de flora intestinala, scazand riscul de cancer, in special la nivelul tractului gastrointestinal. Imbunatateste functionarea veziicii urinare si a rinichilor.

Lasă un răspuns