Beneficiile și proprietățile pătrunjelului în alimentație

Datorită proprietăților sale diuretice pătrunjelul ne ajută să scăpăm de retenția de apă și să ne curățăm rinichii. Poate fi folosit în zeci de preparate culinare și se poate consuma sub formă de infuzie.

Pătrunjelul este o plantă aromatică cu numeroase proprietăți și beneficii incredibile. Printre cele mai importante se numără capacitatea de a purifica organele vitale. Ne poate ajuta să ținem sub control tensiunea arterială și are o incredibilă putere antioxidantă.

Pe lângă faptul că este o plantă aromatică utilizată în numeroase rețete, pătrunjelul dispune de o mulțime de proprietăți medicinale extrem de importante. Datorită proprietăților sale diuretice, pătrunjelul stimulează funcția renală și permite o eliminare mai facilă a lichidelor reținute în organism. Pătrunjelul este extrem de folosit pentru tratarea unor afecțiuni precum hipertensiune și osteoporoză.

Pătrunjelul conține minerale precum calciu, fier, fosfor și sulf. Datorită unui conținut ridicat de fier, pătrunjelul este extrem de recomandat persoanelor care suferă de anemie sau anorexie dar și celor care suferă de oboseală fizică cronică. Pătrunjelul se poate consuma crud, în salate de exemplu sau sub formă de infuzie. După cum spuneam, este bogat în calciu ceea ce îi conferă puterea de a combate osteoporoza.

Pătrunjelul este recomandat sportivilor și copiilor deoarece permite întărirea masei osoase. Pătrunjelul facilitează digestia. Specialiștii ne recomandă să consumăm o ceașcă cu infuzie pe bază de pătrunjel înainte de masă pentru a facilita procesul digestiv, pentru a evita spasmele intestinale și constipația.

O altă proprietate a pătrunjelului este conținutul bogat de antioxidanți, fapt ce permite curățarea și întinerirea pielii, fortificarea unghiilor și a părului. În plus, consumul regulat de pătrunjel permite controlarea căderii părului. Această iarbă aromatică este în egală măsură un antinevralgic. Pătrunjelul conține o substanță cunoscută sub numele de apiol, o substanță uleioasă folosită pentru tratarea febrei și nevralgiilor.

Pătrunjelul are un conținut bogat de Vitamina C, ceea ce face din el un supliment excelent de utilizat în cadrul unui regim alimentar. Prin urmare, această plantă cu proprietăți și beneficii excepționale nu trebuie să lipsească din alimentația ta.

Lasă un răspuns