5 motive pentru care să te lași de fumat sau să nu te apuci niciodată

Eu nu prea am vicii nocive și nu suport atunci când sunt afectat în vreun fel de viciile altor persoane din jurul meu. Cel mai întâlnit și concret exemplu e fumatul, mai exact fumul de la țigări. Nu suport să fiu într-un loc unde una sau mai multe persoane fumează și să ies de acolo de-a dreptul afumat și cu hainele îmbâxite de insuportabilul miros.

Chiar dacă doar ce-mi spălasem hainele, dacă am stat într-un loc unde se fumează, a doua zi sunt din nou în mașina de spălat pentru că pur și simplu nu agreez în niciun caz mirosul. Așadar am întocmit o listă cu câteva motive care (sper eu) să-i ajute pe fumători în lupta lor cu renunțarea la țigări sau să-i convingă și mai tare pe nefumători că nu ar trebui să se apuce niciodată.

Miros – Fumând, tu, hainele tale și casa ta vor fi mereu îmbâxite de fum. A, și înafară de astea vei avea în fiecare dimineață și un gust/miros oribil în gură care uneori nu trece nici după ce te speli pe dinți.

Sănătate – Acesta este cel mai important aspect, sănătatea, deoarece nu se cumpără cu bani chiar dacă medicamentele costă, operațiile costă și toate lucrurile de genul acesta. Fumând nu vei face decât să o afectezi.

Bani – Fiindcă țigările se scumpesc pe zi ce trece iar salariile se micșorează la fel de repede un viciu ca acesta te lasă fără bani destui.

Anumite restricții – Acum ceva timp s-a introdus legea prin care în unele locuri e interzis fumatul. Cunosc persoane care nu rezistă nici 30 de minute fără să fumeze deci asta chiar înseamnă că nu vor putea sta în astfel de locuri.

În încheiere, deși am renunțat de ceva vreme la ideea că ”trebuie să schimb lumea! o pot face, știu sigur!” nu pot să nu vă sfătuiesc ca de la om la om că vă recomand să vă lasați de fumat (dacă fumați) sau să nu vă apucați niciodată de acest viciu. Lăsând la o parte banii, sănătatea voastră e cea mai importantă.

Lasă un răspuns